noiembrie 12, 2018

Berg Banat în Câmpia Turzii

Santierul din Câmpia Turzii avanseaza conform graficului.
Felicitari antreprenorului general și constructorilor!

iulie 29, 2018

Parcare acoperita pentru biciclete, Marea Britanie

Parcare acoperita pentru biciclete, Marea Britanie

Cu sprijinul guvernului, o revoluție liniștită a înregistrat o creștere a ciclismului în Marea Britanie și Irlanda. Deși initiativa este mai mare în anumite zone concentrate din sud-est, aproape toate stațiile principale de cale ferată au facilități rezonabile de parcare pentru biciclete.

Guvernul britanic dorește ca bicicleta și mersul pe jos să devină normă până în 2040 și vor viza finanțarea în moduri inovatoare pentru a încuraja biciclistii sau mersul pe jos pentru deplasari mai scurte. Planurile includ obiective specifice de dublare a ciclului, de reducere a accidentelor de ciclism și de creștere a proporției copiilor de 5-10 ani care merg la școală până la 55% până în 2025.

101 milioane de lire s-au alocat pentru îmbunătățirea infrastructurii pentru ciclism și pentru extinderea rutelor de ciclism între centrele orașelor, comunitățile locale și site-urile principale de ocupare a forței de muncă și de retail. În plus, este deja evident că lucrurile se schimbă pe teren. Ratele de ciclism cresc în Marea Britanie cu o creștere de 23% a milelor parcurse pe bicicleta astăzi, în comparație cu acum 10 ani. Cu toate acestea, este nevoie de mult mai multe de făcut, Marea Britanie rămâne încă mult în urma omologilor noștri europeni. Una dintre schimbările vizibile este integrarea parcurilor de ciclism în apropierea transportului public, în special a gărilor.

Aceste hub-uri de ciclism sunt ideale pentru călătorii care au nevoie să combine diferite moduri de transport, tren, autobuz și biciclete. Mulți dintre operatorii feroviari creează o rețea de centre de parcare pentru biciclete , personalizate, alături de stațiile care fac parte din rețeaua lor, imitând practicile din țări precum Olanda.

Hub-urile oferă parcare protejată pentru biciclete și includ o mulțime de facilități:

– CCTV

– intrare în fob

– puncte de ajutor

– iluminare îmbunătățită

– două cicluri asistate, ușor de utilizat

– rafturi de parcare

– securitate biometrică.

O temă interesantă în multe dintre noile hub-uri este utilizarea oțelului galvanizat. Utilizarea sa istorică în cadrul echipamentului de suport este acum reflectată în cadrul structurilor construite în jurul echipamentului de parcare.

Beneficiile sale inerente îl fac o alegere ușoară ca mijloc de protecție pentru structurile din oțel:

– durabilitate – protecția la coroziune pe termen lung cu o durată de viață de 50 de ani

– duritate – capacitatea de a rezista la uzura zilnica si la incarcarea si descarcarea constanta a bicicletelor

– protecția prin sacrificiu – capacitatea de auto-vindecare a acoperirii cu zinc în zonele de deteriorare.

mai 7, 2018

RELAX – BERG BANAT

ianuarie 15, 2018

Construire hală zincare termică Berg Banat, spaţii birouri şi împrejmuire

SC BERG BANAT SRL, în calitate de titular anunţă publicul interesat asupra luării de către APM Cluj, a deciziei etapei de încadrare de a nu solicita efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare pentru proiectul ‘’Construire hală zincare termică Berg Banat, spaţii birouri şi împrejmuire’’ propus a fi realizat în Câmpia Turzii, str. Laminoriştilor, nr. 169A, judeţul Cluj.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Cluj, Calea Dorobanţilor nr.99, în zilele de luni-joi între orele9.00 – 14.00, vineri între orele 9.00 – 12.00, precum şi la următoarea adresă de internet http://anpmcj.ro.

Publicul interest poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunţ, până la data de 19.01.2018

noiembrie 1, 2017

octombrie 4, 2017

ANUNT PUBLIC

Agentia pentru Protectia Mediului Brasov anunta publicul interesat asupra luarii deciziei de emitere a autorizatiei integrate de mediu revizuite pentru societatea BERG BANAT SRL pentru activitatile desfasurate la punctul de lucru din jud.Brasov, mun. Fagaras. str.Negoiu, nr.1.

Decizia a fost luata in urma consultarii autoritatilor membre C.A.T. intrunit in data de 25.09.2017 la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov.

Decizia de emitere autorizatiei integrate de mediu se va afisa la sediul Primariei Fagaras si la sediul Agentiei de Protectia Mediului Brasov, pe pagina de internet a Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov http://apmbv.anpm.ro si a titularului de activitate .

Proiectul autorizatiei integrate de mediu revizuite poate fi consultat pe pagina de internet a Agentiei de Protectia Mediului Brasov http://apmbv.anpm.ro.

Observatiile publicului se primesc in scris la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, din Brasov,str.Politehnicii nr,3, sau electronic la adresa office@apmbv.anpm.ro si la Ministerul Mediului la fax 021/4089615(in termen de 30 de zile de la data primului anunt public).

7 Decizia AIM BERG BANAT SRL, 26.09.2017 (1)

 

octombrie 2, 2017

ANUNT PUBLIC

SC BERG BANAT SRL cu sediul in Timisoara, str. Calea Sagului, nr.143, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,, CONSTRUIRE HALA ZINCARE TERMICA – BERG BANAT, SPATII, BIROURI SI IMPREJMUIRIpropus a fi amplasat in Campia Turzii , str. Laminoristilor, nr.169A, jud. Cluj. Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj, Calea Dorobantilor, nr.99 si la sediul titularului din localitatea Timisoara, str.Calea Sagului, Nr.143, in zilele de luni pana vineri intre orele 9 – 14. Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj, in zilele de luni – joi intre orele 9.00- 14.00, vineri intre orele 9.00-12.00.

iunie 6, 2017

martie 13, 2017

Anunt public

S.C. BERG-BANAT S.R.L. cu sediul in Timisoara, str.Calea Sagului, nr.143, aduce la cunostinta celor interesati, organizarea dezbaterii publice privind solicitarea de emitere a revizuirii autorizatiei integrate de mediu nr. SB 101/14.09.2009, pentru Instalatia de zincare termica , pe amplasamentul din loc. Fagaras, str.Negoiu, nr.1 – activitate incadrata conform Legii nr.278/2013 privind emisiile industriale in Anexa 1, punctul 2.3.c (iii) si 2.6.

Dezbaterea publica va avea loc in data de 05.04.2017 la ora 16, in Sala de Conferinte, la PRIMARIA MUNICIPIULUI FAGARAS.

Informatiile privind potentialul impact asupra mediului al activitatii pot fi obtinute la sediul Agentiei de Protectia Mediului Brasov, str. Politehnicii nr. 3, zilnic de luni-joi intre orele 8-16:30 si vineri intre orele 8-14, pana la data de 28.03.2017.

Observatiile sugestiile propunerile publicului se primesc in scris la sediul Agentiei de Protectia Mediului Brasov, str. Politehnicii nr. 3 sau electronic la adresa de

e-mail office@apmbv.anpm.ro in termen de 10 zile de la publicarea ultimului anunt.