ianuarie 30, 2023

Recondiționarea stratului zincat termic

ianuarie 5, 2023

Sărbători Fericite!

decembrie 13, 2022

Sudarea înainte de Zincarea Termică

decembrie 5, 2022

Evitarea deformațiilor la Zincarea Termică

noiembrie 9, 2022

Utilizarea materialelor prezincate

noiembrie 1, 2022

Zincarea termică a tablelor și sârmelor din oțel

octombrie 14, 2022

Zincarea Termică a produselor de oţel profilat

septembrie 30, 2022

Heliport la o clinica in Germania

Heliport la o clinica in Germania
Structură din oțel zincat termic, rezistentă la incendiu.
„sursa: HDG Magazine”

La clădirea unei clinici importante din Germania, a fost realizată o extindere importantă: un nou heliport pentru elicopterele de salvare, care va permite o îngrijire mai rapidă și îmbunătățită a persoanelor rănite grav. Pentru structura punții de aterizare a elicopterului a fost folosit oțel zincat la cald, care protejează permanent structura de coroziune și asigură protecția împotriva incendiului necesară.

Noua platformă de aterizare a acoperișului la o înălțime de 18m a fost proiectată pentru a îndeplini cele mai recente standarde de siguranță. Zona de aterizare pătrată, încălzită, permite operațiuni de zbor 24 de ore pe zi. Oferă o zonă de decolare și aterizare de 21m și poate fi folosit de elicoptere cu o greutate maximă la decolare de 6t.

Clădirea Panofsky a fost ridicată ca schelet prefabricat din beton armat în 1980 și renovată în 1995. Ca parte a lucrărilor de renovare, un atrium pe 2 etaje a fost modernizat în centrul zonei de bază. Ca urmare, suficiente rezerve portante pentru construirea punții de aterizare a elicopterelor au fost disponibile numai în suporturile interioare ale clădirii existente. Grila portantă a punții de aterizare trebuia să coincidă cu cea a clădirii existente. Acest aranjament a ajutat, de asemenea, prin faptul că construcția înălțată a trebuit să minimizeze turbulența aerului cauzată de vânt la marginile streașinii.

Pentru a se potrivi în condițiile de șantier, a fost important să existe o soluție relativ ușoară, modulară și cu întreținere redusă. O structură din oțel zincat termic a fost capabilă să îndeplinească toate aceste cerințe.

În ceea ce privește construcția, conservarea atriumului și a domurilor luminoase a reprezentat o provocare deosebită, deoarece aceasta necesita o rezistență la foc definită a principalelor elemente portante ale punții de aterizare. Firma de arhitectura însărcinată cu planificarea și execuția punții de aterizare, a încercat mai întâi să verifice structura de susținere fără rezistență la foc în conformitate cu reglementările de construcție, ceea ce nu a reușit cu suficientă siguranță. Din acest motiv s-a planificat realizarea unei rezistente la foc de 30 de minute prin acoperire sau placare.

La investigații și recalculări ulterioare, ținând cont de zincarea la cald a oțelului, s-a dovedit în cadrul calculelor generale de proiectare a incendiului că dimensiunile secțiunilor utilizate ar asigura o rezistență la foc de 30 de minute. Utilizarea zincarii la cald a făcut posibilă renunțarea la măsurile pasive de protecție împotriva incendiilor, economisind astfel costuri și resurse.

septembrie 12, 2022

Containere și Piese tubulare

august 31, 2022

Dimensiunea și greutatea pieselor destinate Zincării Termice