1990-2020 BERG BANAT – 30 de ani in metalurgia zincului

BERG BANAT, societate comerciala româno-germana, aniverseaza in acest an 30 de ani de activitate in metalurgia zincului. Compania, cu sediul in Timisoara, a fost infiintata in anul 1990 de catre domnii Dr.Ing. Rolf Kohlgrueber – Germania si Dipl.Ing. Horia Visoiu – Romania. Pornind de la zero, bazandu-se pe capitalul german si pe experienta in domeniu a celor doi ingineri, Berg Banat este un pionier in dezvoltarea domeniului industrial privat din România si reprezinta o adevarata poveste de succes in afaceri, construita pas cu pas.
In prezent, cu 230 de angajati, 3 instalatii de zincare termica: una in Timisoara si doua in Fagaras, a patra instalatie in curs de investitie la Campia Turzii si o flota de 13 camioane, BERG BANAT se impune ca lider national in domeniul zincarii termice.
Produsele zincate la BERG BANAT sunt utilizate in infrastructura (rutiera, cai ferate, energetica, comunicatii), constructii civile si industriale, mobilier urban, subansamble din industria constructoare de masini si instalatii, agricultura si zootehnie.
Tehnologia moderna, personalul experimentat si calificat, capacitatea logistica, atitudinea competitiva si orientarea spre cerintele clientilor sunt argumentele BERG BANAT in peisajul economic actual din Romania.
Pentru cei interesati de povestea de succes a firmei BERG BANAT, iata un scurt istoric:
1990 – Începerea activității
1991 – Punerea in functiune a cuptoarelor de productie zinc
2000 – Punerea in functiune a instalatiei de productie oxid de zinc
2003 – Punerea în funcțiune a instalației de zincare din Timișoara
2004 – Certificarea TUV ISO 9001/2000 Colaborare permanentă cu facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului Timișoara
2007 – Aderarea la ANAZ (Asociația Națională a Zincatorilor din România)
2009 – Punerea în funcțiune a instalației de zincare din Făgăraș
2012 – Implementarea sistemului de managment integrat: calitate, mediu, securitatea muncii
2015 – Extinderea capacitații instalației de zincare din Făgăraș
2016 – Punerea în funcțiune în Făgăraș a instalației automate de zincare termică piese mici, prin centrifugare
2018 – Inceperea investitiei la Campia Turzii: a treia fabrica de zincare termica / a patra instalatie de zincare termica
2020 – 30 de ani in metalurgia zincului, sarbatoriti on-line, prin promovarea tehnologiei de ZINCARE TERMICA si a firmei BERG BANAT, la nivel national, catre arhitecti, proiectanti, antreprenori si investitori din mediul privat si administratie (aproximativ 15.000 contacte).

Cu ocazia acestei frumoase aniversari, transmitem un gand bun tuturor clientilor, potentialilor clienti si colaboratorilor nostri.
La multi ani tuturor!

Cu stima,
BERG BANAT
Director General
Dan Visoiu