Integrarea zincării termice în arhitectură


LIKO-Vo (Republica Cehă) utilizează conceptul de „cladire vie”, care contribuie la stabilizarea termică într-un mod natural și asigură temperature confortabile chiar și în timpul verii. Acest lucru se realizează printr-un acoperiș verde, o fațadă verde, un iaz de retenție și alte tehnologii.


Pereții din interiorul sălii sunt și ei verzi. Oțelul zincat termic a fost folosit pentru scheletul halei, substructura acoperișului și componentele din oțel în zona exterioară, cum ar fi scări, balustrade și poteci. Oțelul zincat termic oferă longevitate, robustețe, și sustenabilitate, având calitatea de a putea fi reutilizat după dezmembrare și de a fi complet reciclabil.

Tottenham Riad (situat in Londra, în aria conservată arhitectural Tottenham Clyde Circus) are un atrium central, care servește drept element de legătură pentru toate spațiile de locuit, atât la etaj, cât și la parter. Această caracteristică aduce lumină natural în inima casei, o soluție în care ferestrele laterale ar fi fost nepractice din cauza proximității proprietăților învecinate. Atriumul ajută de asemenea la răcirea casei prin ventilație pasivă în zilele caniculare.

Designul integrează perfect spațiile de locuit cu peisajul din jur, asigurându-se că fiecare zonă din casă se bucură de vedere la cer sau verdeață. Pentru fațada verde orientată spre sud a fost folosit un cadru suport din oțel zincat termic. Împodobită cu bambus și cu ecrane glisante placate cu policarbonat care amintesc de serele istorice care au existat în acel spațiu. Această fațadă filtrează ușor lumina zilei, menține intimitatea și oferă umbrire solară în zilele calde de vară.

Oțelul zincat termic a fost ales pentru cadrul fațadei, în primul rând datorită durabilității și rezistenței la coroziune, aspect deosebit de important datorită irigațiilor instalate pentru plante.

LUMINĂ


Același proiect Tottenham Riad (situat in Londra, în aria conservată arhitectural Tottenham Clyde Circus).
Designul Green House se inspiră din istoria naturală și caracterul luxuriant al sitului său, prezentând o reinterpretare modernă și eficientă din punct de vedere energetic a unei sere la scară casnică.

Acesta servește ca o casă de familie care estompează diferențele dintre spațiile interioare și cele exterioare, inițiind o transformare luminoasă și vibrantă a unei zone neglijate anterior.

Oțelul zincat termic a fost ales pentru cadrul fațadei, în primul rând datorită durabilității, rezistenței la coroziune, oferind în același timp o soluție luminoasă și armonioasă cu natura.

INOVAȚIE


Goodluck Hope este un cartier nou format de-a lungul râului Tamisa, în Londra, pe istorica peninsula Leamouth. Numele Goodluck Hope își are originile în istoria acestei părți a Londrei, existând înregistrări despre nave care s-au andocat aici pentru a-și descărca mărfurile încă din 1297.

Tot oțelul folosit pentru proiect (90% fiind vizibil) a fost zincat termic și vopsit (sistem duplex). Structura de oțel care formează „Coroana” creează o caracteristică proeminentă pentru cartier și oferă o platformă cu o priveliște de o frumusețe greu descriptibilă.
Acest material a fost preluat din prezentările Asociației Naționale a Zincatorilor din România (ANAZ și este constituit pe baza informațiilor din revista dedicată aplicațiilor zincării termice în arhitectură HDG Magazin HDG Magazine (galvanizing.org.uk)