Seminar Zincare Termică ANAZ București 24 aprilie 2024

În data de 24 aprilie a avut loc în București Seminarul „Sustenabilitate prin Zincare Termică” Organizat de Asociația Națională a Zincatorilor din România unde am fost coorganizatori.

Le mulțumim membrilor ANAZ și participanților la acest eveniment!

A fost o bucurie să putem munci împreună și să constatăm că avem atât de multe preocupări și valori comune.

Câteva dintre concluziile care s-au conturat pe parcursul seminarului:

Zincarea termică acoperă cerințele noului model de abordare al proiectelor.

  • Investițiile trebuie să se încadreze în termene și buget pe toată periada de construcție stabilită și pe toată periada de utilizare previzionată.
  • Investițiile trebuie să fie predictibile și ușor de monitorizat (deopotrivă în faza de execuție și de exploatare).
  • Investițiile trebuie să fie astfel concepute pentru ca pe parcursul exploatarii să nu existe pierderi economice datorate oprirlor pentru activitate de mentenanță.
  • Investițiile trebuie să elimine riscurile de accidente de muncă generate de activitatea de mentenanță.
  • Investițiile trebuie să fie sustenabile.
  • Investițiile trebuie să fie parte din economia circulară.

Este evidentă nevoia de a introduce în curricula educațională astudenților din facultățile cu profil tehnic a unor cursuri dedicate creșterii competențelor în lucru cu standardele, de a crea de punți de colaborare profesională între corpurile tehnice ale beneficiarilor admminstrații/stat și agenți economici și Asociația Română de Standardinzare și de a consulta asociațiile profesionale de specialitate atunci când există nesiguraanță pentru datele care se completează în caietele de sarcini.

România se găsește pe harta europeană a soluțiilor inovative ale aplicațiilor zincării termice, dovadă fiind proiectul în lucru pentru al unui pod, parte din A0 Centura București, care are armătură din oțel prelucrat CNC zincat termic.

România se găsește pe harta arhitecturii moderne, dovadă stând apariția în cel mai nou număr al HDG Magazine al noului pod peste Dunăre de la Brăilă care are în componența sa elemente zincate termic HDG Magazine Winter Issue 2023 by Galvanizers Association – Issuu

România are nevoie de unitate și integrare de informații între asociațiile prfesionale

România are nevoie de punți de comunicare între administrațiie statului, asociațile pprofesionale și mediul de afaceri.