1990-2020 BERG BANAT – 30 év a horgany iparában

A BERG BANAT román-német kereskedelmi társaság a horgany iparágában végzett 30 éves tevékenységét ünnepli az idén. A temesvári székhelyű vállalatot a németországi Dr. Rolf Kohlgrueber és a romániai Horia Visoiu mérnökök alapította 1990-ben.

Tulajdonképpen a nullából kiindulva, a német tőke és a két mérnök szaktudására támaszkodva, a Berg Banat úttörő szerepet játszik a romániai magánipar fejlesztésében és egy igazi sikertörténetet képvisel az üzleti életben, amelyet lépésről lépésre építenek.

Jelenleg 230 alkalmazottal, 3 tűzihorganyzó berendezéssel (egy Temesváron, kettő Fogarason, de beruházás alatt áll Aranyosgyéresen a negyedik egység is) és 13 teherautóból álló flottával rendelkezik. A BERG BANAT vezető szerepet tölt be az ország tűzihorganyzó iparában.

A BERG BANAT által horganyzott szerkezeteket infrastruktúrában (közúti, vasúti, energetikai, hírközlési), polgári és ipari építkezésekben, városi bútorokban, gép- és szerelvényépítőipari részegységekben, mezőgazdaságban és állattenyésztésben használják.

A jelenlegi romániai gazdasági helyzetben a modern technológia, a tapasztalt és szakképzett személyzet, a logisztikai kapacitás, a versenyképes és ügyfélorientált hozzáállás a BERG BANAT erényei.

A BERG BANAT rövid cégtörténete az érdeklődők számára:
1990 – Tevékenységünk elkezdése
1991 – Horganydesztilláló kemencék üzembehelyezése
2000 – A cink-oxid gyár üzembehelyezése
2003 – A temesvári tűzihorganyzó egység üzembehelyezése
2004 – TUV ISO 9001/2000 tanúsítás implementációja, állandó együttműködés a Temesvári Ipari Kémia és Környezetmérnöki Karral
2007 – Csatlakozás az ANAZ-hoz (Romániai Tűzihorganyzók Országos Szövetsége)
2009 – Fogarasi horganyzóegységünk beüzemelése
2012 – Az integrált irányítási rendszer bevezetése: minőség, környezetvédelem, munkavédelem
2015 – A fogarasi horganyzó egység kapacitásának bővítése
2016 – Az apró acélszerkezetekre kifejlesztett automata centrifugál-tűzihorganyzó berendezés üzembe helyezése Fogarason
2018 – Az ARANYOSGYÉRESI beruházás építésének elkezdése, amely a harmadik tűzihorganyzó egységünk és a negyedik tűzihorganyzó berendezésünk
2020 – On-line ünnepeljük a horgany iparágában végzett 30 éves évfordulónkat építészmérnökök, tervezők, vállalkozók és befektetők körében (több mint 15 000 kapcsolattal rendelkezünk), népszerűsítve a tűzihorganyzás technológiának előnyeit, illetve a BERG BANAT márka hírnevét országosan és nemzetközi szinten.

Évfordulónk alkalmából minden jelenlegi vagy potenciális ügyfelünknek és munkatársunknak Kellemes Karácsonyt és egy sikerteli Boldog Új Évet kívánunk!

Tisztelettel:
BERG BANAT
Dan Visoiu, vezérigazgató